Al Govern espanyol no li preocupa el recurs que la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que presentarà davant del Tribunal Constitucional, i també del Tribunal Suprem, contra la mesura del FLA condicionat per evitar despeses relatives amb el referèndum de l'1 d'octubre. Segons fonts del ministeri d'Hisenda i Funció Pública consultades per El Nacional, la posició oficial de l'executiu central és que el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, està "en el seu dret" perquè "l'Estat de dret funciona així i si creu que és legal, ho pot fer. Res a dir", asseguren al respecte.

Hisenda espera rebre el primer certificat dels comptes catalans el proper 28 de juliol, data límit també per enviar un llistat dels òrgans i entitats que conformen el sector públic català, així com els noms i màxims responsables dels mateixos. Aquest primer informe serà relatiu al període que va del 17 al 23 de juliol. Més tard, el 9 d'agost s'haurà de remetre un certificat complementària sobre les despeses de l'1 de gener al 16 de juliol. Així es va aprovar divendres passat en la Comissió Delegada d'Afers econòmics, després que el ministeri detectés un desviament de 6.150 euros en processos electorals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat