El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha advertit avui que Alemanya no ha de convertir-se en un "santuari de colpistes", en referència a la situació judicial de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, deixat en llibertat la setmana passada mentre es decideix sobre la seva extradició.

En declaracions al Congrés, Hernando, preguntat pel malentès davant els comentaris de la ministra de Justícia alemanya, Katarina Barley, sobre la decisió dels tribunals, ha assegurat que convertir una part d'Europa "en refugi per a delinqüents colpistes" seria donar la raó a aquells que "no creuen en Europa".

Per al portaveu popular, Puigdemont ha intentat "destruir Espanya" i Europa, a més d'estimular la "confrontació violenta" entre els espanyols. 

Per això, Hernando ha demanat als jutges alemanys que s'adonin de "les repercussions de les seves actuacions" en el relatiu a l'extradició del president de la Generalitat catalana. Ha recordat que qui ha de jutjar Puigdemont "no és un tribunal alemany", sinó la justícia espanyola i ha demanat a l'alemanya que "respecti" els jutges espanyols.

"Sense contemplacions" contra els CDR

Sobre la detenció d'una coordinadora dels CDR per la Guàrdia Civil a Viladecans (Baix Llobregat), Hernando ha assegurat que l'"Estat de dret està responent" contra aquelles persones que "pretenen violentar la llei". A més, ha qualificat d'"adequada" l'aplicació de normes anteriorment fetes servir amb la kale borroka als Comitès de Defensa de la República.

"Estan generant por entre la població, estan amenaçant i estan usant mètodes que van usar anteriorment altres organitzacions", ha afirmat Hernando, pel que considera adequat que tant els cossos i forces de seguretat de l'Estat com la justícia actuïn "sense contemplacions".