El raper Pablo Hasél ha dit que "serà la solidaritat als carrers la que pot conquerir" la seva llibertat i, "potser, forçar al govern a concedir l'indult", però ha deixat clar que, en cap cas, el demanarà ni farà "cap acció que tingui a veure amb el penediment o amb retrocedir". Hasél considera que el seu empresonament busca "espantar a la resta perquè no diguin el mateix i no es mobilitzin i tractar de silenciar aquest missatge que l'Estat considera perillós per als seus interessos" i, en aquest sentit, ha carregat contra el govern del PSOE i Unidas Podemos. El raper llleidatà ha afirmat que el seu empresonament aconseguirà "donar més veu al missatge a aquest missatge que volen silenciar" i, per això, va descartar l'opció de l'exili.

Diumenge es compliran els deu dies que l'Audiència Nacional ha donat de termini a Pau Rivadulla, conegut pel seu nom artístic de Pablo Hasél, per ingressar a presó per la condemna de 9 mesos i un dia de presó que li va imposar per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i per injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. En una roda de premsa que ha ofert aquest dilluns davant de la seu del PSC de Lleida, el raper ja ha dit que no s'hi presentarà i ha insistit que només li han notificat al seu advocat però que a ell personalment no ho han fet, malgrat confia que "se saltaran aquest procediment".

Reitera que no reconeixerà res

Després de les manifestacions de suport que van tenir lloc el cap de setmana a ciutats com ara Lleida i Barcelona i de les previstes les pròximes setmanes arreu de l'Estat, Pablo Hasél ha remarcat que "el més important és portar la solidaritat als carrers que és el que pot conquerir que l'Estat i el govern espanyol acabin retrocedint" i, d'aquesta manera, pugui "conquerir la llibertat i la llibertat d'expressió de tots". En aquest sentit, ha assenyalat que és considera un "cap de turc" i que ha estat condemnat per denunciar "fets objectius". El raper ho considera un "greu atac a la llibertat d'expressió" i ha acusat l'Estat de no respectar aquesta ni altres llibertats ni drets dels ciutadans.

Hasél ha dit que "han aprofitat la desmobilització que s'ha fet més evident per la pandèmia" per empresonar-lo "amb la mínima resposta possible als carrers". Per això, considera que "si realment veuen un fort moviment solidari i si hi ha molta pressió" no descarta que "es pugui conquerir la llibertat" i ha advertit que el govern espanyol "seguirà retallant drets i llibertats si no s'oposa resistència". Pablo Hasél ha deixat clar que no pensa demanar l'indult ni pensa "penedir-se de res" del que ha fet.

"Ho seguiré defensant des de la presó, que és una altra trinxera de lluita per als presos polítics", ha afirmat. El raper ha explicat que, després de fer una "anàlisi política" i no d'allò que més li podia interessar a nivell personal, va descartar l'opció de l'exili. "Tot i que és una opció molt respectable, l'exili és molt dur però a nivell personal és menys dur que la presó", ha dit. "Si el que està buscant l'Estat amb el meu empresonament és espantar a la resta perquè no diguin el mateix i no es mobilitzin i tractar de silenciar aquest missatge que consideren perillós per als seus interessos, el meu empresonament aconseguirà tot el contrari, que donin més veu encara a aquest missatge que volen silenciar", ha sentenciat.

Segons Hasél, amb el cas de Valtònyc, ha vist que "si hagués marxat a l'exili, no hagués servit tant", a l'hora de "difondre aquest missatge i per organitzar la solidaritat i la lluita". El raper lleidatà considera que quedar-se "és també desemmascarar l'Estat i demostrar que no és un Estat democràtic". "És impensable que en una democràcia s'empresoni per explicar fets objectius o per fer segons quines crítiques davant d'injustícies i polítiques que atempten contra els interessos de la gent", ha declarat. 
Pablo Hasél ha acusat el govern del PSOE i Unidas Podemos per "no haver fet absolutament res" per impedir el seu empresonament i ha recordat que quan Pedro Sánchez estava a l'oposició va defensar que "no era propi d'una democràcia posar a la a presó a rapers", ha dit. En aquest sentit, ha recordat que són quinze els rapers que han estat condemnats a presó a l'estat espanyol. "Un fet que deixa clar en quin estat vivim", ha remarcat.