A menys d'un mes per les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid, el web de Más Madrid ha patit un hackeig que ha acabat amb la desviació de 8.000 euros a un compte de Podemos. Segons ha denunciat la formació, el passat dijous 1 d'abril, el seu portal d'Internet va patir un primer atac pirata que va afectar els comptes bancaris. El partit no es va adonar d'aquest primer hackeig i no va ser fins a dies després, quan se'n va produir un altre, que se'n van adonar que estaven patint un atac cibernètic.

Al web de Más Madrid hi ha un apartat dedicat a les donacions, on els simpatitzants poden realitzar les seves aportacions. Segons ha avançat El Periódico, els delinqüents van canviar el número de compte que hi havia per un altre que pertenyia a un compte bancari de Podemos.

Així doncs, des d'aquest dia, totes les donacions van anar a parar a la formació de Pablo Iglesias. En total, el partit calcula que la xifra ascendeix fins als 8.000 euros.

Un altre 'troleig'

A més d'aquesta desviació de diners, els hackers també van canviar altres apartats del web. Per exemple, van canviar el nom de Mónica García pel de Nicolás Maduro com a cap de llista de Más Madrid per a les eleccions de la Comunitat.

Ara, el cas està en mans de la policia espanyola, que estudia com a principal hipòtesi la motivació política en l'atac.

Compte enrere per a les eleccions

Les enquestes publicades fins ara pronostiquen una còmoda victòria per als populars, que només necessitarien uns quants vots de Vox per tornar a formar Govern. D'altra banda, les esquerres continuarien sense sumar i ja no podrien comptar amb l'hipotètic suport de Ciutadans, que desapareixeria de l'hemicicle.

Isabel Diaz Ayuso Madrid Covid Efe

Imatge: La candidata del PP i presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / EFE

I és que les eleccions a Madrid del proper 4 de maig no comportaran gaires millores per a la majoria de partits que es presenten, segons una enquesta de NCReport per a La Razón. Els únics partits que millorarien resultats respecte dels comicis del 25 de maig de 2019 són el PP i Podemos.

Després de deixar el Govern, el líder de Podemos s'incorpora de ple a la cursa electoral madrilenya, sense aconseguir la coalició amb Más Madrid. La campanya engegarà oficialment el 18 d'abril.

Imatge principal: La candidata de Más Madrid, Mónica García / Europa Press