El diari israelià progressista de referència, Haaretz, ha explicat aquest dissabte que "el govern espanyol va intentar aplacar els catalans amb gestos simbòlics" el 21-D. 

En una notícia en què el mitjà descriu les mobilitzacions a tot Catalunya pel Consell de Ministres que es feia a la capital, se centra en la presència de l'executiu de Pedro Sánchez a Barcelona, "on desenes de milers de persones van demostrar-li que estan en contra del seu govern".  

Haaretz Consell de Ministres captura

"La protesta central", diu el diari, "mantinguda paral·lelament a la reunió del gabinet, era bastant silenciosa". També explica que durant la reunió amb Torra es van "anunciar uns passos simbòlics per apaivagar els catalans". D'aquests, l'article en destaca el canvi de nom de l'aeroport del Prat per passar a dir-se Josep Tarradellas. Un rebateig que, precisament, no "va ser gaire ben rebut pel president Carles Puigdemont", continua el text, que va escriure al seu compte de Twitter: "Com sempre, ens tracten com a propietat". 

Haaretz informa que "alguns dels manifestants es van enfrontar amb la policia, que va tancar els carrers de la ciutat per por dels disturbis". També menciona els principals talls dels CDR a la xarxa viària catalana, amb l'objectiu, diu, de "tallar Barcelona d'Espanya". 

Sobre els manifestants, el diari informa que "anaven vestits de color groc i vermell", els colors de Catalunya, però també "com a homenatge als Armilles Grogues de França". Aprofundeix més en aquest sentit i explica que "el lideratge del moviment independentista a Catalunya, que va demanar manifestacions contra el govern, però no va voler actuar amb violència contra la policia, va rebre una visita especial d'un dels portaveus de la protesta dels Armilles Grogues": Priscilla Ludowski, que va dir que havia vingut a Barcelona per veure "què passa amb els nostres veïns".