José Guirao, ministre de Cultura i Esport, ha defensat la decisió que han pres els protagonistes del Rayo Vallecano-Albacete de suspendre el partit que enfrontava els dos conjunts pels càntics cap al jugador ucraïnès Roman Zozulya.

"Ahir es va donar un exemple. Cal agrair-ho als dos equips, a l'àrbitre, a la Federació Espanyola. Això dels insults en l'esport cal erradicar-ho. És intolerable que en l'esport hi hagi insults, racisme, xenofòbia... Qualsevol valor que va en contra dels valors de l'esport", ha indicat durant la II Gala valors de l'esport que ha organitzat el diari Sport a Madrid.

"L'esport és el contrari, així que si cal suspendre algun partit més, caldrà fer-ho sempre justificadament i per un motiu. El que es va fer ahir em va semblar exemplar i hi dono suport absolutament", ha afegit.

El Clàssic

El mateix suport mostraria si una cosa així passés en el Clàssic que enfrontarà el Barcelona i el Reial Madrid: "Per al Clàssic i per a qualsevol, si l'equip arbitral i els clubs estan d'acord a prendre les mesures que calgui prendre, això cal respectar-ho perquè són els que tenen la potestat de prendre aquestes decisions".

Arran d'aquest partit, ha desitjat que transcorri amb normalitat: "Crec que el millor que podem fer amb aquest partit és prendre'ns-el com el que és, un Clàssic entre el Barcelona i el Reial Madrid. Les altres coses existeixen però cal posar-ho en el pla que li correspon. Quan hi ha un esdeveniment esportiu, tot el que hi ha al voltant és secundari davant seu".

"Espero i estic segur que tot anirà bé. S'han pres totes les mesures de seguretat que el Barcelona ha de prendre, ells són els primers responsables que la trobada sigui el que ha de ser, un gran partit de futbol. Estic convençut que tot anirà bé", ha manifestat també.

Això inclou també el que passa als voltants del Camp Nou: "Crec que tots els grans esdeveniments esportius sempre tenen una dosi de precaució que cal prendre per la quantitat de gent que es mou".

"Penseu que al Camp Nou hi entren 90.000 persones aproximadament. Confio que els Mossos d'Esquadra mantindran l'accés perquè la gent pugui entrar-hi, sortir-hi i veure el partit de futbol", ha afegit.