Una doble efemèride ha provocat aquest divendres una competició de banderes als pals de diversos edificis públics i de carrers. Ha coincidit Divendres Sant amb l'aniversari de la proclamació de la Segona República, i els seus respectius partidaris han volgut commemorar aquest dia.

Per una banda, i per ordre del ministeri de Defensa, les Forces Armades han de col·locar la seva bandera a mig pal des de les 14:00 hores del Dijous Sant fins a les 00:01 hores de Diumenge de Resurrecció, el temps que transcorre des que Jesucrist va ser arrestat pels romans fins que va ressuscitar, segons el cristianisme.

Per l'altra, a algunes places i ajuntaments s'han vist onejar banderes republicanes, com a l'Ajuntament de Saragossa o, a Catalunya, el d'Altafulla o Blanes. L'exhibició d'aquestes banderes ha comportat problemes en diversos ajuntaments de fora de Catalunya, com Sagunt, Pamplona, Puerto Real, Cadis i Silla, on les subdelegacions del govern espanyol o l'Advocacia de l'Estat han prohibit hissar-les.

En alguns casos, els ajuntaments que sí que l'han hissada ja han estat amenaçats amb denúncies a la Guàrdia Civil.