La Guàrdia Civil està escorcollant la seu d'Unipost a l'Hospitalet del Llobregat i un domicili particular a petició del titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. 

El director general de l'empresa, Pablo Raventós, ha estat detingut, però només perquè pogués assistir als escorcolls. Aquesta tarda, un cop acabats, Raventós ha estat conduït a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de les Corts de Barcelona, on ha quedat en llibertat.

Els agents de la policia espanyola, que estarien cercant documentació relacionada amb el referèndum de l'1-O, s'han personat a les instal·lacions de l'empresa, situada al carrer Pablo Iglesias número 16, al voltant de les vuit del matí. De moment, es desconeix si l'operatiu d'aquest matí comportarà detencions. 

De fet, dies abans del referèndum ja es va escorcollar la seu d'Unipost Terrassa i es va confiscar, també, documentació electoral, concretament 45.000 certificats de notificacions per constituir les meses electorals per al referèndum.

Aleshores, el Ministeri d'Interior va assegurar que el nombre de certificats de notificació requisats "podria suposar el 80% de les comunicacions necessàries per cobrir les meses electorals". Els certificats de notificació estaven tancats, disposats per ciutats i poblacions.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, és el mateix que va ordenar els escorcolls del Departament d'Economia i Hisenda el 20 de setembre passat, que es va allargar durant hores.

En el marc d'aquests escorcolls, la policia judicial va descobrir dues de les proves més destacades contra els acusats, l'anomenat full de ruta que duia per títol 'Enfocats' i la llibreta Moleskine, amb dades del procés, ambdues en possessió del número dos de Junqueras, Josep Maria Jové. Actualment, Ramírez Sunyer està ingressat a l'hospital per un problema intestinal.