La jutgessa Mercedes Armas que instrueix les querelles contra els membres del Govern que va presentar la Fiscalia la setmana passada, després que s'aprovés la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica, ordena a la Guàrdia Civil que li faci arribar el llistat de mitjans de comunicació que han emès o publicat l'anunci sobre el referèndum. Apunta, en la seva interlocutòria, que identifiqui tots els mitjans de comunicació a excepció de TV3 i Catalunya Ràdio, que ja han estat alertats per la justícia.

Un cop tingui l'informe de la Guàrdia Civil, la jutgessa enviarà un ofici als directors de tots aquests mitjans de comunicació advertint-los de les publicacions il·legals sobre la publicitat institucional i la propaganda del referèndum. Armas demanarà als mitjans que retirin la publicitat i els advertirà "de les eventuals responsabilitats" que hi podrien haver en el cas que segueixin difonent els anuncis.

Armas també demana al Govern que tanqui la web www.garanties.cat. La jutgessa ha ordenat a la Guàrdia Civil tancar la web, perquè serà "més ràpid i efectiu".

La Fiscalia havia demanat una fiança per als membres del Govern, però la jutgessa ho ha desestimat.

Llegeix aquí la interlocutòria