Més cartes. La Guàrdia Civil investiga un sobre que s'ha interceptat aquest vespre a la seu de Correus de la Zona Franca de Barcelona dirigit a Santiago Abascal, líder de Vox, i que conté un cilindre metàl·lic a l'interior.

S'ha detectat al centre de distribució que Correus té al carrer del Número 29, a Barcelona, i que per competència territorial, és de la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de les investigacions.

Després d'haver avisat als Mossos d'Esquadra des del 112, la sala de coordinació ha activat la Guàrdia Civil, que seran els encarregats d'analitzar i investigar aquesta nova carta que, tot sembla indicar, també conté amenaces contra el líder d'extrema dreta. La carta tenia com a destí la seu del partit a Barcelona, al carrer del Camp, a Sarrià i té, tal com es pot veure a les imatges, el segells matats.

 

Abascal

Imatge del sobre de la carta que investiga la Guàrdia Civil / ElNacional.cat

La Guàrdia Civil analitza la carta

De moment, la Guàrdia Civil està fent l'anàlisi de la missiva a l'espera de posar els fets en coneixement del jutjat de guàrdia de Barcelona que correspongui per tal de, si s'escau, obrir la carta i analitzar el seu contingut. L'escàner ha detectat un cilindre metàl·lic.

Les imatges de l'aparell no permeten aclarir, sense obrir-la que és, però podria ser una bala, apunten fonts de la investigació a ElNacional.cat. El jutge que assumeixi el cas haurà de decidir si permet a la policia obrir el sobre i aclarir què la amaga la sospitosa carta.

Segona carta des de Catalunya

Aquesta és la segona carta que es descobreix amb polítics espanyols com a destinataris que s'envia des de Catalunya i que conté amenaces i objectes perillosos els darrers dies. La cursa electoral de Madrid s'ha convertit en la "campanya de les cartes".

Carta Ayuso ElNacional CNP

Imatge de la carta que van interceptar els Mossos a Sant Cugat del Vallès / ElNacional.cat

Aquest dimarts es va interceptar a Sant Cugat una carta dirigida a la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso amb dues bales a l'interior. Aquest divendres ElNacional.cat ha tingut accés a la fotografia del sobre que un desconegut, encara no identificat, volia enviar a la seu del PP a nom d'Ayuso.

Imatge principal: Santiago Abascal, de Vox, en una imatge d'arxiu / EFE