El director de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, ha felicitat avui els guàrdies civils que van actuar per aturar el referèndum del passat 1 d'octubre i el procés independentista per "demostrar dia a dia el compromís de la Guàrdia Civil amb els ciutadans catalans". Holgado ha lloat el seu "comportament exemplar" davant d'una "situació difícil i complicada". Els agents van reprimir policialment la votació de l'1-O, deixant un miler de ferits de diversa consideració. 

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el director del cos ha mantingut avui una reunió de treball amb els comandaments de les Unitats de la Zona de Catalunya, que compta amb més de 3.300 efectius desplegats en quatre províncies. Durant la reunió, els comandaments i el seu director han tractat la situació a Catalunya derivada del procés independentista i han fet un balanç de les diferents actuacions que la Guàrdia Civil ha dut a terme en els últims mesos, en el marc del procés.

Els responsables del cos a Catalunya també han exposat al director les seves comeses, l'evolució els últims anys i les perspectives i plans de futur, i Holgado ha pogut conèixer l'estructura, l'organització i la problemàtica de la zona.

El director general del cos ha agraït a tots els agents el servei prestat durant aquests mesos de "situació difícil", així com el seu "comportament exemplar". Holgado els ha dirigit unes paraules de felicitació: "Demostreu dia a dia el compromís de la Guàrdia Civil amb els ciutadans catalans als quals serviu, així com amb el conjunt d'Espanya".

També ha animat a tots els efectius a seguir actuant de la mateixa manera "perquè gran part de la ciutadania ho valora molt positivament".