La Guàrdia Civil mostra sense amagar-se com fa "espionatge polític" a Catalunya, segons el diputat per Eh Bildu Jon Iñarritu. El diputat basc ha acusat la policia espanyola de fer espionatge polític en una reunió ordinària de polítics catalans i de "filtrar-ho" al seu "mitjà més afí", La Razón., com si es tractés d'un acte delictiu.

La cimera telemàtica

En una captura d'una reunió telemàtica publicada a la portada del rotatiu espanyol, es pot veure a diverses personalitats de l'entorn polític independentista: Marta Rovira, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Marcel Mauri, Jordi Cuixart, Anna Gabriel, Josep Rius, Elisenda Paluzie i Xavier Vendrell. El diari tracta la trobada, sense determinar la data, com una possible "cimera secreta" de l'independentisme català per abordar un "nou full de ruta". També cita fonts jurídiques que asseguren que aquella reunió era per tractar un "pla complex i detallat" per reactivar la via unilateral cap a la independència, sempre amb un tracte d'informació policial.

Segons la versió filtrada a La Razón, també els líders independentistes voldrien aprofitar la taula de diàleg per "debilitar" el govern espanyol i enfrontar-lo als altres organismes de l'Estat, segons un informe de la Policia Judicial que cita el diari. Els instructors del cas obert a Vendrell pretenen determinar si aquesta reunió quotidiana podria haver sigut el "nou full de ruta" de l'independentisme català.

Portada La Razón espionaje

Portada de La Razón d'avui, dissabte.

Un document amb 3 etapes

La imatge de la trobada va ser extreta per la Guàrdia Civil del telèfon mòbil de l'exdirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya Xavier Vendrell. I ha sigut filtrat al mitjà de comunicació, que titlla la videotrucada de "resum de l'estratègia per recavar suports internacionals per declarar la independència de Catalunya"

Segons Iñarritu, La Razón és un mitjà de comunicació afí a la Guàrdia Civil. El rotatiu explica que en la videoconferència s'estava pactant un document que consta de tres etapes. "Preparem-nos, votar i culminar". El rotatiu assegura que "l'última fase preveu convocar un referèndum unilateral i proclamar la República si no és possible una votació pactada, ni la comunitat internacional intervé per imposar-lo".

Iñarritu diu així: "La Guàrdia Civil confirma que realitza espionatge polític a Catalunya i ho filtra al seu diari: La Razón".

iñarritu tuit espionaje

Captura del tuit de Jon Iñarritu

Imatge principal: Foto de la portada de La Razón