"Doncs res, denunciat per parlar català quan anava a tirar la brossa. La Guàrdia Civil, amb ganes de protagonisme a Catalunya". Amb aquest tuit, el regidor de Junts per Manresa Josep M. Fius ha lamentat el moment que ha viscut aquest matí pels carrers de Manresa.

La Guàrdia Civil ja ha arribat a Catalunya per evitar la propagació del coronavirus, malgrat que des del Govern de la Generalitat han reiterat que no cal aquesta mena d'ajuda. Les primeres notícies d'aquesta operació no tracten sobre el coronavirus sinó sobre la llibertat d'expressió. Segons explica Fius, la denúncia li han posat perquè la Guàrdia Civil ha considerat que provocava una alarma i per motius constitucionals.

Fius ha explicat a ElNacional.cat que la Guàrdia Civil no li ha lliurat la denúncia i que li han fet saber que la rebrà en els propers dies.

El regidor independentista ha començat a rebre el suport d'altres polítics catalans. Un dels primers en fer-ho ha estat el president del PDeCAT, David Bonvehí: "Tot el suport, els que et coneixem sabem del teu tarannà".