Diversos grupuscles unionistes com Catalanes por España, Somatemps, Somos Resistencia y Timbaler del Bruc, coneguts per les seves accions d’escamots organitzats amb la intenció de retirar simbologia solidaria amb els presos polítics i a favor de l’independentisme, tenen previst desplaçar-se a Catalunya Nord el proper 29 de febrer, el dia que se celebra a Perpinyà l’acte del Consell per la República amb l’assistència confirmada del president a l’exili, Carles Puigdemont.

Segons avança El Confidencial Digital, aquests grupuscles s’estan organitzant per desplaçar-se fins a Perpinyà amb la intenció de fer-se notar durant l’acte polític. En declaracions al mitjà esmentat, portaveus d’aquests grupuscles han assegurat que tenen intenció d’apropar-se el màxim possible al míting que tindrà lloc a la capital de Catalunya Nord.

La presència d’espanyolistes es coneix el mateix dia que la presidenta de la delegació nord-catalana del Consell per la República, Julia Taurinyà, ha anunciat la seva dimissió del càrrec.