El grup independentista Acció per la Independència ha reivindicat al seu compte de Twitter un atac amb pintades contra el rector de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB). Segons ha explicat la plataforma via xarxes socials, han efectuat unes pintades a casa del rector de la UAB, Francisco Javier Lafuente Sancho, perquè consideren que va col·laborar permetent carregades dels Mossos en un acte el passat 25 de novembre a la universitat. 

El passat 25 de novembre, l'associació espanyolista S'ha acabat va organitzar un acte com a resposta al boicot que la plataforma havia patit feia unes setmanes a la mateixa UAB, quan uns estudiants antifeixistes van destrossar una carpa que havien muntat. Diputats de Vox, Ciutadans i el PP, que ja en el seu moment van condemnar els fets, van acompanyar els estudiants unionistes. La concentració va acabar amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra que van carregar amb força contra un grup d’estudiants que pretenien boicotejar l'acte. Mitja hora abans que es convoqués, els estudiants antifeixistes havien llançat pots de fum, i els agents antidisturbis van respondre carregant. La situació va ser molt tensa, perquè es va produir sota una intensa pluja i en un dels ponts del campus, amb poca visibilitat.

Atac al rector

Acció per la independència ha mostrat les fotografies de les pintades contra el rector, i les acompanyen amb un comunicat on denuncien la col·laboració de Lafuente amb els Mossos, i exigeixen la seva dimissió immediata. En aquest escrit denuncien no només que la universitat va permetre l'acte "infame del pitjor espanyolisme a la universitat" sinó que el rector va autoritzar l'entrada dels Mossos d'Esquadra, que "van acabar carregant amb violència contra els estudiants concentrats" mentre que segons expliquen a la nota a l'altra banda del cordó es cridava per "la il·legalització d'organitzacions juvenils independentistes com La Forja i Arran". 

"Acció simbòlica"

Acció per la Independència ha especificat en aquest comunicat que com a primera resposta als actes del 25 de novembre assenyalen al rector de la UAB com a "col·laborador necessari" i insisteixen en "la dimissió immediata". Han remarcat que esperen que "aquesta petita acció i simbòlica acció - no deixen de ser unes pintades a casa seva" serveixi per demostrar tant al rector com als organitzadors dels actes unionistes que veritablement "'s'ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l'espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències".

A més, han avisat que aquestes pintures només són un "avís de la seva capacitat", i han convidat que cadascú n'extregui "les seves pròpies conclusions". 

 

Foto principal: pintades a la casa del rector de la UAB / @IndepeAccio via Twitter