El filòsof Jordi Graupera ha demanat a ERC que triï de forma clara que vol fer amb Carles Puigdemont, i que si l'accepta vagi amb la candidatura a la Presidència fins al final, i afrontant el bloqueig polític. En cas contrari, demana que ho digui amb claredat "i es prepari per eleccions amb el cap ben alt".

Graupera ha advertit que si els polítics catalans desescalen cediran la iniciativa a l'Estat i els erosionaran. "El conflicte ni desapareixerá ni millorarà per molt que et rendeixis. Si desescales, porten la iniciativa i t'erosionen. Si escales, tu tries el camp de joc i els valors que el defineixen. Aprenguem del 29-O [l'endemà de la declaració d'independència]. Escalem", ha indicat.

Graupera ha advertit a ERC que el "mig-mig" amb el qual al seu entendre ara actua "ni funciona com a idea a llarg termini ni com a tàctica electoral". "JxC pot forçar eleccions i tornar a deixar-los de febles i covards", ha indicat. Segons ell, el partit republicà ara dona suport a Puigdemont "arrossegant els peus esperant que Espanya ho eviti per poder dir "ho veus?" i investir algú altre". I això ho veu erroni.