L'alcalde socialista de Granollers, Josep Mayoral, ha anunciat aquest diumenge que ha arribat a un acord amb el Govern perquè els ciutadans de la localitat puguin votar al referèndum de l'1 d'octubre en locals del municipi "majoritàriament vinculats a la Generalitat de Catalunya".

En un comunicat, Mayoral ha relatat que, uns dies abans de la convocatòria de l'1 d'octubre, representants de la Generalitat van contactar amb ell per preguntar-li sobre els col·legis electorals de cara a la votació, per aquest motiu, ha facilitat, després de rebre assessoria dels serveis jurídics municipals, una llista d'espais al Govern.

D'aquesta manera l'alcalde defensa que es garanteix la votació "en condicions similars a la d'altres contestes electorals de manera que els llocs de votació siguin equivalents" en quantitat i desplaçament necessari per arribar-hi, a la vegada que es guarda la seguretat jurídica dels treballadors municipals".

El PSC governa a Granollers amb la majoria absoluta que li concedeixen els seus 13 regidors, entre els quals hi figura el diputat al Parlament Jordi Terrades, company de grup de Miquel Iceta.

A més a més, en un ban municipal publicat en motiu de la Diada de l'11 de setembre, Mayoral explica que la celebració d'aquest dilluns estarà marcada per la convocatòria de l'1-O i fa una crida a "buscar la forma furídica per fer possible amb garanties que es pugui votar".

Per la seva banda, Iceta ha repetit en diverses ocasions els darrers dies que els alcaldes del PSC no cedirien espais per la celebració del referèndum.