Francisco Granados, antic home fort del PP de Madrid empresonat com a presumpte cap de la trama Púnica ha sol·licitat al jutge Eloy Velasco que citi a declarar Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid i del partit quan es van produir les presumptes irregularitats.

En el seu escrit de defensa, segons ha avançat eldiario.es, Granados deixa entreveure que l'expresidenta madrilenya era l'única persona que podia exercir influència i impartir directrius a altres consellers, cosa que la investigació atribueix fins aquest moment a ell, que va ser conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid fins al 2011.

La petició de Granados al jutge es produeix després de la tempesta política desencadenada per les últimes actuacions del jutge, la Fiscalia i la Guàrdia Civil en la investigació del finançament irregular del PP de Madrid durant la presidència d'Aguirre. Es tracta d'una peça separada del sumari sobre la trama Púnica que encara està baix secret.

Precisament, aquest dimecres ha transcendit que Granados va enviar una carta a Aguirre des de la presó d'Estremera, on està internat, en la qual li demana que desmenteixi públicament l'existència de "finançament il·legal del PP de Madrid", assegurant que les informacions al respecte són "una enorme falsedat".