Dani Gallardo, un jove de 22 anys, porta més de quatre mesos empresonat per sumar-se a la protesta en contra de la sentència del procés a Madrid. Aquesta tarda, des del barri de Gràcia a Barcelona, Madrid, Lleida i d'altres punts, s'han reproduït diferents manifestacions a favor de la seva llibertat. A Gràcia, l'Assemblea Nacional Catalana i el CDR del Barcelonès han convocat aquesta concentració a la plaça del Sol. Unes 250 persones han assistit a l'acte que ha comptat amb el saxo i el suport de Roger Español.

Des de l'ANC ss'ha llegit un manifest on avisen que no pararan de "protestar i persistir".

En paral·lel, s'ha fet una connexió telefònica amb Madrid on també demanaven la llibertat d'aquest jove madrileny. Des de la plaça Jacinto Benavente, el Movimiento Antirrepresivo de Madrid també ha fet una crida on s'han sumat centenars de persones.

Des d'Alerta Solidària, expliquen que Dani Gallardo va acudir a la manifestació contra la presó dels líders independentistes el passat 14 d'octubre del 2019. La convocatòria de diferents organitzacions madrilenyes, va ser a la Puerta del Sol dos dies després. Una vegada desconvocada, els concentrats van seguir la marxa pels carrers del centre. És aleshores quan es van produir càrregues per part de la policia nacional i el jove manifestant va acabar detingut.