En Dani és un jove de 22 anys que va sumar-se a la protesta en contra de la sentència del procés a Madrid. La manifestació es va donar després de conèixer la condemna de presó dels líders independentistes el passat 14 d'octubre. La convocatòria de diferents organitzacions madrilenyes, va ser a la Puerta del Sol dos dies després. Una vegada desconvocada, els concentrats van seguir la marxa pels carrers del centre. És aleshores quan es van produir càrregues per part de la policia nacional i en Dani va acabar detingut.

Des d'aleshores, porta dos mesos empresonat a Alcalá Meco per "manifestar-se contra la sentència del procés", segons argumenta el seu advocat, Mario López. En Dani hauria sortit a defensar a una amiga que sostenen que "la policia estava reprimint de forma salvatge". I consideren que ell és una "víctima per evitar la protesta social amb l'objectiu de reprimir els drets i llibertats fonamentals d'una societat actual".

En una roda de premsa des del Teatro del Barrio de Madrid, la seva defensa, juntament amb Alerta Solidària, reclamen que en Dani no passi el Nadal a la presó, "tot un escarment cap als solidaris que aquell dia van decidir manifestar-se a favor del poble català". I recorden "el dret legítim a l'autodeterminació contra el que és una condemna injusta".