El discurs de la negociació dels pressupostos ha anat lliscant, primer suaument, però a mida que passen els dies cada cop de forma més abrupta cap al creuament de retrets. Poc després que la portaveu del PSC, Alícia Romero, negués des del faristol del Parlament que l'únic escull per als pressupostos sigui la B-40, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, l'ha contradit per enèsima vegada i ha qüestionat la "voluntat real" dels socialistes d'arribar a un acord. Aquest dijous, socialistes i ERC confrontaran obertament el seu posicionament sobre la B-40 al Parlament, on s'ha de debatre una moció del PSC sobre aquest tema i les corresponents esmenes dels republicans. Amb tot, les dues parts eviten assumir la responsabilitat d'un hipotètic trencament de les converses. El Govern s'ha limitat avui a advertir que aquesta setmana serà decisiva, però sense voler parlar de terminis concrets per donar per acabades les converses. Tot just ha advertit que no es pot allargar "in eternum". Malgrat tot plegat, la portaveu ha assegurat que "el Govern se sent fort".

Després de posar en valor que "malgrat que tothom sap que aquest no és el model d'aquest Govern, l'executiu s'ha obert per poder desencallar un acord sobre la B-40", Plaja ha retret de nou que aquest tema "no hauria d'haver marcat els pressupostos". Ha estat precisament davant les crítiques dels socialistes a la proposta que els republicans han plantejat a través de la seva esmena, que la portaveu s'ha referit repetidament a la "voluntat real" del PSC per arribar a acords, ha advertit que si no existeix aquesta voluntat "els propers dies quedarà en evidència" perquè "en política el que val és no només parlar, sinó també voluntat arribar a acords"

Plaja no ha descartat la possibilitat que el Govern aprovi el projecte i el porti al Parlament sense tenir lligat el suport suficient. "No ho volem si aquesta hagués estat l'opció del Govern fa setmanes que s'hauria aprovat al Consell executiu, però ara ja no ho descartem, perquè és veritat que els dies passen i l'acord no arriba. Estan tots els escenaris oberts. Seguirem negociant fins a l'últim moment. Creiem sincerament que podem tancar aquests pressupostos", ha reblat.

El Govern té previst reunir-se avui tant amb Junts com amb PSC, perquè "les negociacions segueixen obertes". No obstant, Plaja ha repetit diferents cops que no és pot dilatar massa més la negociació, que aquesta negociació s'allarga molt més del que és recomanable", que aquesta setmana ha de ser determinant, però ha evitat parlar de data límit. "Tot té un límit no es pot allargar in eternum", ha assegurat Plaja.