El govern espanyol ha sortit en defensa del representant d'Espanya als Estats Units, Pedro Morenés, arran de la polèmica amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al país nord-americà. La vicepresidenta de l'executiu central, Carmen Calvo, ha denunciat l'ús del terme "presos polítics" en considerar que no n'hi hauria a l'Estat, en referència al judici per l'1-O.

"Aquest tipus de situacions no convenen a la imatge d'Espanya. És evident que ningú, i menys un càrrec públic, pot parlar de presos polítics perquè deteriora la democràcia espanyola, que està al capdavant de les democràcies europees", ha denunciat Calvo en una entrevista a Los Desayunos de TVE aquest dijous. 

Això passa després que no acabés bé la recepció oficial a Washington que l’organització de l’Smithsonian Folklife Festival va donar ahir a la nit a les delegacions de Catalunya i Armènia. Els discursos de contingut enfrontat de Torra i l’ambaixador espanyol als EUA, Pedro Morenés, i la tensió política viscuda a l’interior, va acabar amb la delegació catalana escridassant l’ambaixador i clamant per la llibertat dels “presos polítics” i abandonant l’acte en ple, amb Torra al capdavant.

Per això, Calvo ha defensat en tot moment l'Estat espanyol i ha advocat per "cuidar" la seva imatge i no "dir aquestes coses fora d'Espanya", en relació amb les paraules de Torra. "És convenient que ningú digui el que no és real i el que no és legal, que a Espanya hi ha presos polítics", ha reblat.