La Generalitat ha decidit retirar-se com a acusació en el cas d'un home acusat de desordres públics i atemptat a agents de l'autoritat per reclamar la investidura de Carles Puigdemont al parc de la Ciutadella el 30 de gener del 2018.

Queda com a acusació la fiscalia, que demana tres anys de presó. Fonts del Govern han explicat a l'ACN que la decisió inicial de presentar-se com a acusació es va prendre durant l'aplicació del 155, i argumenten que ara han decidit retirar-se perquè s'han revisat les imatges i cap mosso queda lesionat i ferit.

Tampoc hi ha cap agent que hagi demanat que la Generalitat es personi ni ha acusat aquest home, i no hi ha cap bé públic que hagi quedat malmès, situació en la qual sí que estarien obligats a personar-se.

Diverses entitats independentistes havien convocat una concentració al parc de la Ciutadella per donar suport a Carles Puigdemont tot i que el ple d'investidura s'havia ajornat. Segons l'escrit de la fiscalia, l'acusat va col·locar una corda en una reixa del parc de la Ciutadella per permetre que la gent pogués accedir a l'interior, i amb un martell va colpejar les cadenes. Quan agents dels Mossos el van parar els va empènyer i va intentar fugir.