El Govern preveu que la xifra de persones que s'han mobilitzat aquest diumenge per participar en el referèndum se situarà entorn els tres milions, segons ha pogut saber El Nacional de fonts de l'executiu. Això no vol dir que els vots emesos arribin a aquesta quantitat, ja que aquesta previsió inclou també persones que no han pogut votar o els vots de les quals han estat extrets per l'operació policial de Guàrdia Civil i Cos de Policia Nacional.

La previsió del Govern se situa en el mateix càlcul que ha fet el compte Europe Elects, on es recullen totes les convocatòries a urnes que es registren a la UE, i que un cop tancats els col·legis ha xifrat la participació en un 57,7%.

També comencen a aparèixer previsions de resultats. Una enquesta de Demòcrates de Catalunya, feta a partir de les primeres 200 paperetes de 50 col·legis electorals de tot el territori, escollits proporcionalment al pes de cada demarcació, situa la victòria del sí per un 87% dels vots. El no hauria recollit el 9%, el vot nul representaria el 3 per cent i el vot en blanc un 1%.