El Consell de Ministres d'aquest divendres, presidit per Mariano Rajoy, ha destituït el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del Govern de la Generalitat, Antoni Molons. Segons fonts de la Moncloa, el motiu és que està incurs "en un procediment judicial", per presumpta participació en el referèndum de l'1-O. La seva destitució no s'ha esmentat, però, públicament en la roda de premsa del portaveu Íñigo Méndez de Vigo, perquè no seria un càrrec de primera línia política, afegeixen les fonts.

Molons va ser detingut i després posat en llibertat per la Guàrdia Civil durant l'operació realitzada aquest dijous a la recerca de proves sobre el finançament del referèndum d'independència de l'1 d'octubre. El ja exsecretari, detingut a casa seva, va ser traslladat després al Palau de la Generalitat perquè presenciés l'escorcoll del seu despatx. Se l'acusa de malversació de fons públics i desobediència.

El fins ara secretari de Difusió, que depèn del departament de Presidència, va ser nomenat el gener del 2017 per la llavors consellera Neus Munté i s'havia mantingut en el càrrec després de la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol a l'empara de l'article 155 de la Constitució.

El fet és que l'executiu central ha evitat en tot moment dir en públic la destitució, tot i que de vegades sí que s'han esmentat des de la Moncloa els acords de Consell de Ministres relatius al 155, que el delegat Enric Millo amplia des de Barcelona. Aquest cop, però, en la roda de premsa no ha surgit Catalunya, ni en la introducció de De Vigo, ni en les preguntes dels periodistes.