El Govern ha decidit posposar fins aquest dimarts, a les 09.00 hores, el tràmit per sol·licitar les ajudes a les persones autònomes afectades per l'impacte de la covid-19. La web del Departament de Treball ha quedat saturada durant bona part del matí d'aquest dilluns davant l'allau de sol·licituds –cosa que ha generat les queixes de molts usuaris- i l'executiu català ha decidit parar el sistema i reforçar la plataforma tecnològica VÀLID gestionada per l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i que permet autentificar els sol·licitants. Fins al moment, s'han tramitat correctament 3.543 peticions d'ajuda a autònoms.

Segons el Departament de Polítiques Digitals, la plataforma ha donat "algunes incidències" durant aquest matí a causa de l'alta demanda simultània, fent alentir el procés i provocant "talls en el servei de tramitació". Per tal de poder accelerar el procés, el Govern està treballant per tal de reforçar el sistema VÀLID.

La Generalitat va decidir atorgar els ajuts pel procediment de concurrència no competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostària. Aquest ajut compta amb un pressupost de 20 milions d'euros, es donen per ordre cronològic d'arribada i preveu beneficiar unes 10.000 persones treballadores autònomes.