El Govern planteja incrementar la inversió social en 2.500 milions d’euros en els pressupostos de l’any que ve. Segons ha avançat El Món a Rac1, l’augment de la despesa es destinaria a reforçar la sanitat, la seguretat i l’educació i aquest mateix dimecres el vicepresident Pere Aragonès encetarà els contactes amb els grups per buscar suports als comptes amb una reunió amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

Els primers números que ha fet el departament d’Economia preveuen un increment de 2.500 milions d’euros respecte a l’últim pressupost que va aprovar el Parlament (el del 2017, que continua vigent amb pròrrogues), i representen 795 milions d’euros més que els que es van dibuixar al projecte de comptes del 2019, que no va arribar a veure la llum.

Aquests diners el Govern els vol dedicar a ampliar les plantilles de Mossos i Bombers amb noves promocions, a finançar les places de les escoles bressol (l’educació dels 0 a 3 anys), a abaixar les taxes universitàries i a posar el dia el Departament de Salut.

En tot cas, si el Govern vol aprovar els Pressupostos, no en tindrà prou amb el suport dels dos partits que formen part de l'Executiu català, sinó que haurà de convèncer almenys un dels grups de l'oposició.

Fins ara, el PSC, els comuns i la CUP s'han obert a negociar els comptes, però tots tres han aclarit que en cap cas es pot donar per descomptat el seu 'sí'.