No hi ha canvis en el posicionament del Govern en el cas de l'espoli del Palau de la Música. El Consell Executiu ha analitzat avui la polèmica per la decisió del Consorci del Palau, amb el vot de la conselleria de Cultura, de desestimar incloure l'acusació contra Convergència. Després de la tempesta que ahir es va desfermar al voltant d'aquest tema, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha comparegut davant la premsa amb un acord "unànime" en què l'executiu deixa clar que, un cop coneguda la sentència, "reclamarà fins a l'últim euro i davant qui sigui, si hi ha hagut perjudicis per a l'interès general". D'aquest acord es desprèn que el Govern no canviarà el posicionament que havia adoptat i no prendrà la decisió d'actuar contra CDC fins que no hi hagi sentència en el cas.

El Consell Executiu ha abordat aquest tema després que els portaveus d'ERC i PDeCAT van creuar retrets al llarg de dilluns al voltant del posicionament exposat pel conseller de Cultura, Santi Vila. Els republicans van mostrar el descontentament per la decisió de deixar Convergència fora de l'acusació i van retreure a Vila que aquest parer no havia estat consensuat dins l'executiu. El portaveu de partit, Sergi Sabrià, va anunciar que els consellers republicans plantejarien aquest tema en la reunió d'avui del gabinet.

El Govern en la reunió d'aquest migdia ha abordat el debat sobre aquest tema i ha conclòs que es mantindria el posicionament expressat davant del Consorci del Palau. La consellera ha explicat que a l'acord unànime tancat avui, el Govern es mostra "totalment en contra" de la petició de rebaixa de penes que formularà el fiscal –"em sembla vergonyosa", ha retret–; l'executiu no s'oposarà a peticions del fiscal en relació a altres persones; i des del Patronat del Palau es continuarà fent "tot el necessari per recuperar els diners que corresponen al Consorci i per defensar activament els seus interessos". "El Govern considera que és el seu deure un cop coneguda la sentència, i per tant, acreditats els fets, reclamar fins a l'últim euro i davant qui sigui, si hi ha hagut perjudicis per a l'interès general", ha subratllat.

Aquesta ha estat la conclusió de la reunió i la consellera no s'ha mogut ni un mil·límetre de la literalitat del text acordat, tot i que se li ha requerit repetidament aclariments sobre la traducció pràctica d'aquest acord unànime. Igualment ha evitat entrar a valorar si de tot plegat es concloïa que l'executiu mantenia el parer expressat per Vila davant del Consorci.

Colau: ni transparent ni honesta

Munté, visiblement irritada, ha carregat contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir va intervenir a la polèmica i va fer arribar una carta al president, Carles Puigdemont, per convocar una reunió del Patronat del Consorci on es tornés a debatre aquest tema. 

"Això requereix màxima transparència i honestedat i creiem que l'actuació de l'alcaldessa ni és transparent ni honesta", ha advertit. La consellera ha retret que el Govern i el president van saber de l'existència d'aquesta carta a través d'un mitjà de comunicació, mentre que la missiva va arribar amb posterioritat. "No és un bon començament, les coses no es fan d'aquesta manera", ha advertit.

La portaveu del Govern ha assegurat que Colau, com a vicepresidenta del Consorci, té capacitat per convocar una reunió.