El govern municipal de Tarragona, ara en mans del PSC, prepara ja el decret per retirar-se com a acusació particular del cas Inipro. Es tracta d'una mesura que ja van anunciar en campanya municipal i s'acabarà materialitzant, tot i que encara no se sap quan se signarà el decret per retirar l'Ajuntament de l'acusació

L'any 2020, el consistori, amb l'exalcalde republicà Pau Ricomà al capdavant, es va personar com a part perjudicada. També ho va fer la CUP, qui ara acusa el PSC "d'utilitzar la institució municipal en benefici del partit". Cal recordar que es tracta d'un cas de suposada corrupció que esquitxa l'exalcalde socialista de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. Ara que el seu partit torna al consistori, aquest es retiri de l'acusació.  Els cupaires han dut la seva indignació a les xarxes on han titllat de "vergonyosa" l'actuació de l'Ajuntament de Tarragona en el cas Inipro. 

La causa se centra en el contracte subscrit l'any 2010 entre l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l'empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l'associacionisme de població immigrant, però, segons el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el que es portava a terme eren activitats en benefici del PSC.

Altres casos mediàtics a Tarragona: IQOXE

El president de l'Audiència de Tarragona, Joan Perarnau, ha apuntat que el judici de la peça principal d'IQOXE no s'assenyalarà, com a mínim, fins d'aquí a dos anys. La titular del Jutjat d'instrucció número 1 va tancar les diligències aquest dijous processant l'empresa i els tres exdirectius investigats per l'explosió a la planta de la Canonja el 14 de gener de 2020. Tot i que es tracti d'un assumpte "greu" per la mort de tres persones i l'alarma social que va provocar l'accident, Perarnau ha explicat que el judici té una preferència ordinària, ja que no hi ha cap persona en presó preventiva ni es tracta d'un cas d'assassinat o amb jurat popular. També preveu que la instrucció de la peça de les llicències estigui enllestida passat l'estiu.