El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha reclamar aquest dijous al govern espanyol que sigui Catalunya qui gestioni la part que li correspon del fons per a la reactivació anunciat per la Comissió Europea. Així ho ha traslladat el mateix Solé a les ministres Carolina Darias, Nadia Calviño i Arancha González Laya, en el marc de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea (CARUE) que s’ha celebrat aquesta tarda. 

Solé ha celebrat l’anunci de la Comissió Europea d’un fons per a la reactivació perquè, ha assegurat "el futur no passa per les retallades sinó per la recuperació econòmica i social". Tot i això, ha demanat que Catalunya pugui tenir "un paper protagonista" i que passi per "una gestió del fons descentralitzada" dels fons, ja que ha assegurat que els territoris són els que millor coneixen "les necessitats immediates del nostre país". "És molt més lògic i útil funcionar a partir de models descentralitzats", ha defensat.

Per altra banda, també ha aprofitat la seva intervenció en la Conferència, per demanar també atendre "la realitat dels ciutadans que viuen en territoris fronterers, pels quals el tancament de fronteres suposa una dificultat afegida per les relacions socioeconòmiques entre territoris". Solé ha qüestionat també que l’obertura de fronteres es condicioni al compliment dels indicadors epidemiològics per part de tot l’Estat. 

Ja aquest dimecres el mateix Solé, juntament amb el vicepresident Pere Aragonés, va reunir-se amb l’Assemblea de Regions d’Europa (ARE) per abordar la situació i demanat més pes dels territoris​.