El Govern ha marcat distàncies amb la decisió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, de proposar la paralització de l'activitat de la Cambra catalana fins que no s'acordi una resposta davant la decisió de la Junta Electoral Central de suspendre el diputat Pau Juvillà. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s'ha emparat en la voluntat de respectar les decisions del legislatiu i ha assegurat que Borràs no ha fet saber al president, Pere Aragonès, ni al Govern la seva proposta, que en el moment en què s'ha celebrat la roda de premsa posterior al Consell Executiu encara debatia la Mesa. "En el Govern no podem entrar a valorar una decisió que, de fet, ni tan sols coneixem de primera mà", ha reblat la portaveu.

La presidenta del Parlament ha proposat aquest matí a la Mesa del Parlament aturar l'activitat de la Cambra fins que la Comissió de l'Estatut del diputat no es pronunciï sobre la decisió de la JEC de retirar l'escó al diputat de la CUP Pau Juvillà després que ha estat condemnat a una pena de sis mesos d'inhabilitació per no haver retirat els llaços grocs dels seus despatx a la Paeria en peróode electoral. Borràs va comunicar ahir la proposta als representants independentistes a la Mesa i avui ho ha traslladat a l'òrgan de govern de la Cambra.

 

La portaveu del Govern s'ha limitat a expressar tot el suport "profund i sincer" cap a Pau Juvillà tant per la decisió anunciada per la JEC com també pels problemes de salut que l'han obligat a rebaixar la seva activitat política i li ha impedit ser avui a la reunió de la Mesa. A partir d'aquí, tot i reiterar que la decisió de la JEC és arbitrària i amb fonamentació ideològica, ha insistit que "el govern sempre és molt respectuós" amb les decisions del poder legislatiu".

Taula de diàleg: electoralisme

La portaveu també ha evitat valorar la notícia que ahir va transcendir que el govern espanyol ha decidit ajornar fins a la propera primavera la reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat. Plaja ha assegurat que el Govern no té coneixement de cap canvi sobre els acords establerts a l'inici d'aquesta negociació i que tampoc no li consta que hi hagi cap canvi de data sobre el calendari previst.

"És al govern espanyol a qui demanem que aclareixi si hi ha algun condicionant nou sobre el canvi de data o sobre algun aspecte sobre això", ha reclamat, a més d'admetre que a l'executiu "no li agrada que es jugui de manera electoralista en la negociació de la taula de diàleg".

Tampoc ha aportat més informació sobre la reunió que ahir va mantenir el president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, per abordar la polèmica al voltant dels Jocs Olímpics d'Hivern. S'ha limitat a explciar que hi va haver les reunions, que van ser positives i que el Govern continua impulsant aquest tema. "El posicionament és el mateix dels darrers dies. Cap canvi. Hi ha hagut reunions, però som al mateix lloc on érem". ha sintetitzat.