La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, ha replicat aquest dimecres a la petició del president a l'exili, Carles Puigdemont, de reunir-se amb representants de l'executiu socialista que Pedro Sánchez ja té un diàleg obert amb el cap de l'executiu català, Quim Torra, dins del "marc constitucional".

Així ha contestat Calvo als periodistes als passadissos del Congrés quan li han preguntat per les últimes declaracions de Puigdemont, que ha sol·licitat reunir-se amb el govern espanyol.

Després de recordar que l'executiu central "s'està reunint amb tots els presidents autonòmics", entre ells Torra, la vicepresidenta ha indicat que Puigdemont "reconeix que hi ha una situació de diàleg que cal explorar i treballar per al benefici d'Espanya i de Catalunya".

Segons ha explicat, l'actuació del govern espanyol es guia per "paràmetres democràtics" i això suposa treballar "pel bé dels interessos generals". "El mateix expresident Puigdemont ha reconegut que cal treballar en aquest espai" en el qual es mou el govern espanyol, que és "el marc constitucional, i l'obligació que tenim sempre de trobar solucions amb lleialtat entre els governs autonòmics i el govern d'Espanya", ha subratllat.