La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha eludit pronunciar-se sobre l'impuls del president català Quim Torra a l'activitat del Diplocat, l'organisme de promoció internacional de la Generalitat de Catalunya, ni sobre la readmissió que busca de treballadors que van ser acomiadats en tancar-se aquest organisme amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Torra va recuperar el Diplocat ja l'any passat i ha reactivat la seva activitat, amb el nomenament d'una nova secretària general i l'intent ara de readmetre aquests empleats. Preguntada sobre això a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha cenyit la seva resposta a la reincorporació dels treballadors, assumpte que es resoldrà ha dit per la "via judicial". "Probablement ho haurà de veure l'ordre jurisdiccional", ha apuntat.

El president català va recuperar el Diplocat el juliol de 2018, després que hagués estat liquidat pel govern español després d'intervenir Catalunya amb aplicació del 155, per entendre que era un òrgan de difusió de l'independentisme. Torra, que ja llavors va anunciar la intenció de recuperar els treballadors acomiadats, va defensar que aquest organisme ha d'ajudar a "explicar Catalunya al món".