El Govern espanyol regularitzarà la situació de les dues persones que van intentar auxiliar Samuel, el jove de 24 anys assassinat a la Corunya a principis de mes. Ho ha comunicat avui el secretari d'Estat de Migracions, Javier Perea, que ha especificat que la intenció de l'executiu és culminar el tràmit en un "període de temps molt breu, segons informa EuropaPress. 

Segons ha indicat, actualment es troben a l'espera de rebre tota la informació pertinent recollida en l'atestat policial i altres informacions relatives a l'actuació d'aquestes persones en el succés. De fet, de moment encara no s’ha contactat amb les persones afectades, però ha destacat que la intenció de govern espanyol és iniciar aquesta regularització a través dels ressorts que permet el reglament de la Llei d'Estrangeria i de la "forma més ràpida possible".

La nit del 3 de juliol dues persones d'origen senegalès van intentar auxiliar a Samuel de l'atac amb motivacions homòfobes que va acabar amb la seva vida. Els fets van passar en una zona d'oci de la Corunya. Tots dos van intentar parar la pallissa que va matar al jove de 24 anys a l'exterior de El Andén, un pub nocturn.

"Proximitat humanitària en valors"

Perea ha defensat la mesura per "la proximitat humanitària en valors" que van mostrar les persones que van intentar ajudar a Samuel els quals  "representen també els valors que aquest país encarna i defensa". Tot i que la Secretaria d'Estat de Migracions té la possibilitat de realitzar aquest tipus d'accions, el seu titular ha apuntat que només es realitza en casos "extraordinaris" i "puntuals" i que es porta a terme d'una forma molt "taxada" i garantint "la seguretat jurídica" del procés.

"Volem destacar que en situacions d'aquest tipus en què es produeixen comportaments d'humanitat evidents i de compromís cívic que van més enllà, gairebé posant en perill la vida pròpia, és un acte de justícia reconèixer que aquestes persones van tenir un comportament humà digne de ser reconegut amb una cosa tan senzilla com és la documentació de la seva situació administrativa que els permeti treballar a Espanya", ha apuntat el secretari d'Estat en una entrevista a la Ser.

 

Imatge principal, manifestació de protesta per l'assassinat de Samuel  a Barcelona / Carlos Baglietto