La ministra d'educació en funcions i portaveu de l'Executiu, Isabel Celaá, ha respost aquest divendres a les paraules sobre Catalunya de la Premi Nacional de Narrativa 2019, Cristina Morales, assegurant que "amb la violència" cal tenir "tolerància zero".

Morales va assegurar des de Cuba en declaracions telefòniques a Europa Press que sent "alegria" en veure les protestes contra la sentència del 'procés' als carrers de Barcelona, ciutat on resideix, i va defensar que és la Policia que exerceix "la violència". "És una alegria veure que hi hagi foc en comptes de botigues i cafeteries obertes", va assenyalar després de rebre el premi.

Per a Celaá, aquestes paraules "no només hauran provat malament al govern espanyol, sinó a la ciutadania de bona fe i criteri". "Evidentment, ningú no vol veure el seu propi país amb flames en alguns dels carrers", ha afegit en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Per a la portaveu del govern espanyol resulta "sorprenent que aquestes paraules hagin pogut ser pronunciades". "Amb la violència, tolerància zero. Sobre la violència només es pot construir més violència. Condemna absoluta sense pal·liatius", ha acabat.