Primeres reaccions positives des del govern espanyol pel que fa a l'elecció dels nous consellers per formar part del Govern de la Generalitat. Els primers a parlar han estat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el delegat del govern de Rajoy a Catalunya, Enric Millo, i les seves paraules no fan augurar noves traves en el nomenament d'aquest Govern.

Catalá ha confirmat que l'article 155 de la Constitució s'aixecarà quan prenguin possessió els nous consellers proposats pel president de la Generalitat, Quim Torra. En declaracions als passadissos del Congrés, Catalá ha recordat que el govern espanyol "sempre" ha dit que "el que calia eren nomenaments de persones que poguessin ocupar legalment les seves funcions".

"Per tant, com abans es produeixi la presa de possessió dels nous consellers i comenci a funcionar el Govern, abans tornarem a la normalitat democràtica constitucional", ha manifestat Catalá.

Millo, per la seva banda, ha qualificat de "bona notícia" el nomenament dels nous consellers i s'ha mostrat esperançat perquè les "coses comencin a funcionar". "És un moment per tenir en compte que la determinació del govern espanyol per fer complir la legalitat democràtica vigent ha garantit el dret de tots els catalans a tenir un Govern que sigui viable i capaç d'afrontar les seves funcions", ha afegit.