El ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha garantit avui que l'Executiu no consentirà una reforma de la llei de Presidència per permetre una investidura a distància del president Carles Puigdemont.

En una entrevista a Antena 3, Méndez de Vigo s'ha referit a aquesta reforma que defensa Junts per Catalunya, i que intenta donar cobertura legal al fet que Puigdemont sigui nomenat president sense ser present al Parlament. "No pot ser. El govern espanyol, que en l'exercici del 155 té totes aquestes funcions, no ho consentirà", ha subratllat el portaveu del govern espanyol davant aquesta iniciativa.

Segons el seu parer, els independentistes haurien d'haver après quines coses no es poden fer, com violar la Constitució o l'Estatut i "jugar a la unilateralitat". "Tornar a fer de les seves i modificar fraudulentament una llei per permetre un estatus a aquest senyor, em sembla que és una dolentíssima notícia", ha postil·lat.

Méndez de Vigo ha recordat que Puigdemont és una persona acusada de delictes molt greus i fugida de la Justícia, i no és possible que tota la política catalana passi pel seu destí. "Catalunya ha de recuperar la normalitat", ha defensat el portaveu del govern espanyol.