L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha criticat aquest dimecres el govern espanyol perquè no li facilita dades sobre quins policies, militars i jutges han rebut una condecoració pensionada durant la dictadura, com la d'Antonio González Pacheco, àlies Billy el Niño, segons ha informat en un comunicat.

En concret, l'ARMH va sol·licitar el juliol passat aquesta informació a través del Portal de la Transparència de l'Administració de l'Estat i l'Executiu li ha respost que no li poden facilitar les dades perquè "no existeix" cap informe i perquè resulta molt complicat accedir a aquestes dades de fa dècades. Per aquests motius, s'ha rebutjat la seva petició.

Segons el parer de l'ARMH, "costa d'entendre" que a la base de dades on figuren totes les persones pensionistes a Espanya no estigui recollit, a través d'"un codi", quina d'aquestes rep una condecoració pensionada com la de Billy el Niño, "o alguna cosa que serveixi per conèixer qui són els beneficiaris d'aquest tipus de premi".

Així mateix, l'associació ha criticat que l'argument utilitzat pel sotssecretari de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Antonio José Hidalgo, per rebutjar la demanda d'informació "no figura" entre les causes que poden invalidar una petició al Portal de la Transparència i ha anunciat que estudiaran presentar "algun recurs".