El govern espanyol no s'ha immutat davant la denúncia que l'exconseller de la Presidència i exdiputat del PDeCAT, Francesc Homs, ha presentat aquest divendres contra el president espanyol, Mariano Rajoy, davant del Tribunal Suprem per un delicte presumpte de desobediència, tal com ha avançat El Nacional. Fonts de l'executiu central han assegurat a aquest diari que no creuen que hagués de tenir "gaire èxit", per bé que en el moment de ser preguntats desconeixien la notícia, ni tampoc havien llegit el text de la mateixa.

Aquesta posició podria venir motivada perquè el passat 30 de gener Homs ja va presentar una denúncia davant la Fiscalia del TSJC contra Rajoy i l’exministre de Sanitat Alfonso Alonso per desobediència i prevaricació, amb els mateixos arguments usats en la querella del 9-N, per desobeir una sentència del TC sobre subvencions a càrrec del 0,7% de l'IRPF. El 13 de febrer la Fiscalia va arxivar la denúncia argumentant que les situacions derivades de la convocatòria del 9-N no es poden assimilar a la “presumpta desobediència” denunciada.

Així les coses, Homs ha presentat aquest matí una nova denúncia, recollint la nova jurisprudència que aquest tribunal ha obert a partir de la seva condemna d’inhabilitació pel 9-N. S’empara en aquesta “nova doctrina” que se sustenta en la desobediència al TC i no en la qüestió concreta que s'ha desobeït. Demà farà un mes que el polític català va haver d’abandonar el seu escó al Congrés en compliment d’aquella sentència després que va ser condemnat a un any i un mes d’inhabilitació i a una multa de 30.000 euros.