El Govern ha ofert ajuda a l'activista sueca Greta Thunberg perquè pugui creuar l'oceà l'Atlàntic de nou i anar a la Conferència sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides (COP25) que se celebrarà a Madrid després de la renúncia del Govern xilè.

Així ho ha manifestat la ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, en una publicació en el seu compte de Twitter, en la qual ha destacat que "seria genial" tenir l'activista a Madrid.

"Ens encantaria ajudar-te a creuar l'Atlàntic de retorn. Estem disposats a posar-nos en contacte amb tu per fer-ho possible", ha assenyalat Ribera.

Així mateix, la ministra en funcions ha ressaltat que Greta Thunberg ha fet un "llarg viatge" i ajuda tots a "generar preocupació, obrir ments i millorar l'acció".

Prèviament, l'activista sueca ha demanat ajuda a través de les seves xarxes socials per poder trobar un "transport" amb què travessar l'oceà Atlàntic de nou i anar a la COP25 que se celebrarà a Madrid.

"Ara que la COP25 s'ha traslladat oficialment de Santiago a Madrid, necessitaré alguna cosa d'ajuda. Resulta que m'he creuat mig món en sentit contrari", ha explicat Thunberg en el seu compte de Twitter. "Necessito trobar una manera de creuar l'Atlàntic al novembre", ha afegit.

La jove sueca, que rebutja el transport amb avió per reduir l'empremta ecològica, va arribar a Nova York a finals d'agost en un vaixell especialment preparat per reduir al mínim les emissions contaminants, després de 15 dies de navegació. Thunberg ha emprès una campanya de conscienciació que li ha portat al Canadà com a últim destí.

L'activista ha lamentat que no pugui visitar "aquesta vegada" països del centre i el sud d'Amèrica, però ha explicat que vol viatjar a Madrid per continuar alertant de l'"emergència climàtica i ecològica". "Si algú em pogués trobar algun transport, li estaria agraïda", ha dit.