La ministra d'Educació, Pilar Alegría, s'ha desmarcat aquest dimecres del ministre de Consum, Alberto Garzón, després de la polèmica que ha sorgit arran de la seva entrevista en el mitjà britànic The Guardian en què criticava les macrogranges i apuntava que exporten carn de pitjor qualitat i fruit del maltractament animal. Alegría ha manifestat que són només "a títol personal" i "no representen" el criteri del govern espanyol.

En una entrevista a Onda Cero, la ministra ha recordat que la posició del govern espanyol ha estat sempre molt clara, i que el mateix president espanyol, Pedro Sánchez "ha deixat clara" en altres ocasions el "suport" del seu executiu al sector ramader, com ho demostra també el suport amb l'aprovació el passat 28 de desembre de la política agrària comuna (PAC) amb la conformitat del sector ramader. 

Dimissió de Garzón

Alegría no ha entrat a valorar les crítiques del president aragonès, Javier Lambán, en les quals ha demanat el cessament del ministre pel seu "atac directe" a la ramaderia, "no pot ser ministre ni un dia més", la ministra ha recalcat que les paraules de Garzón no corresponen amb la postura del Ministeri de Consum. "En la mateixa entrevista no marca cap posició del govern espanyol, són a títol personal, no és la primera vegada que ho fa", ha emfatitzat. Les declaracions de Garzón també han portat crítiques per part del sector carni

Tot i això, la ministra ha assegurat que "el que tothom coneix" és que Espanya "és un país gran productor d'aliments de qualitat" i en el qual conviuen tant models intensius com extensius. A més, ha afirmat que "tots dos generen ocupació i economia" per als pobles.

Per la seva banda, Garzón s'ha defensat a través de les seves xarxes socials de les crítiques que ha rebut arran de la seva entrevista i ha considerat que va "elogiar a la ramaderia extensiva". 

Baixes laborals dels docents

La ministra d'Educació i Formació Professional, ha assegurat que les administracions "tenen preparat l'operatiu" per a cobrir les baixes laborals dels docents que es puguin produir per l'alta incidència de contagis de covid. Així mateix, ha defensat la decisió "compartida i unànime" sobre el retorn a les aules de manera presencial a partir del 10 de gener. Alegría no ha volgut donar xifres d'una estimació de possibles baixes en les pròximes setmanes i ha recordat que aquesta situació "s'ha anat vivint" ja durant el mes de desembre. 

De la mateixa manera, ha defensat que amb la vacunació tan implementada i els protocols sanitaris ben desenvolupats, s'ha prioritzat la presencialitat absoluta a les aules. "Ens semblava oportú i encertat tornar a les classes amb aquesta modalitat", alguna cosa que, segons ha afirmat, beneficia també a la salut mental dels alumnes. També ha defensat que es mantindran els protocols dels centres educatius "són els mateixos amb els quals estàvem treballant els mesos passats", ha afegit.

Imatge principal: La ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría / EFE