El Govern espanyol acusa el president del Parlament, Roger Torrent, de menyscabar la dignitat d'aquesta institució en actuar amb precipitació i falta de transparència convocant per demà una sessió d'investidura i adverteix que mantindrà el 155 fins que hi hagi un Govern que prengui possessió "conforme a dret".

Fonts de l'Executiu han realitzat aquesta advertència i han criticat Torrent després que aquest hagi convocat per a demà un ple del Parlament per investir Jordi Turull. Aquesta decisió, segons recalca el Govern, va en contra de l'interès general dels ciutadans.

A més, considera que només respon a l'interès polític dels independentistes de mantenir viu un enfrontament amb l'Estat democràtic, malgrat que subratlla que s'ha demostrat àmpliament la seva capacitat per defensar l'imperi de la llei i la dignitat de les seves institucions.

El Govern espanyol recorda que ja existia un calendari establert per a la investidura que ha estat modificat "de manera unilateral i arbitrària" amb un objectiu polític "condemnat al fracàs". No entra a valorar les conseqüències que la decisió adoptada per Torrent pot portar a la situació processal dels diversos dirigents polítics, però reitera que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució es mantindrà fins que no hi hagi un nou Govern que prengui possessió conforme a dret.

De la mateixa forma, les fonts del Govern espanyol recalquen que els únics responsables que un president de la Generalitat pugui ser apartat del càrrec per inhabilitació, amb el greu deteriorament que això suposaria per a l'autonomia de Catalunya, "són els qui estan promovent la candidatura d'un diputat com Turull amb greus problemes judicials".