La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dijous una ajuda directa de 430 euros mensuals per a joves espanyols que no estudien ni treballen i vinculada a un contracte de formació.

"La setmana vinent, en el marc del diàleg social, presentaré als interlocutors socials una ajuda directa de 430 euros per a joves que estan en garantia juvenil, que no treballen ni estudien, i que a través d'un contracte de formació i aprenentatge poden fer les dues coses", ha anunciat en el marc de la reunió de ministres d'Ocupació de la UE a Luxemburg.

La ministra ha assenyalat que es tracta d'una mesura "molt potent" que "facilitarà la integració dels joves en el mercat de treball a través de la formació". "Aconseguirem continuar donant oportunitats a aquests joves", ha expressat.

Báñez ha afirmat que en l'actualitat hi ha 608.000 joves inscrits en el sistema de garantia juvenil, dels quals 206.000 tenen ja un contracte. "El nostre desig és que puguin continuar incorporant-se al mercat de treball aquests joves que encara no tenen aquesta oportunitat", ha destacat.

A més, la ministra ha assegurat que la mesura, una vegada dissenyada "completament", es podria posar en marxa "com més aviat millor" perquè els pressupostos d'aquest any compten amb 500 milions per dedicar-los-hi.

La ministra també ha ressaltat que el Govern espanyol està treballant en la bonificació en les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la conversió d'aquests contractes en indefinits i ha afirmat que aquestes mesures es plantejaran en el marc del diàleg social durant la propera setmana.

Aquesta mesura s'inclou dins de l'acord d'investidura de Cs amb el PP per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy. Mesos enrere, des del partit d'Albert Rivera es va confirmar que s'estava treballant amb l'Executiu per impulsar un complement salarial per ajudar els "treballadors pobres" joves. Segons va afirmar Cs, l'objectiu d'aquesta iniciativa és el de "complementar els baixos ingressos dels qui, a causa de la precarietat, entren i surten del mercat laboral al llarg de l'any".