El Govern ha recuperat els seus escons a la primera bancada del Parlament després de gairebé vuit mesos d'absència. Davant la tensió generada en el darrer ple arran la presència d'un llaç groc en un dels escons del Govern, aquest cop l'executiu ha evitat provocar de nou la polèmica i no hi ha col·locat el símbol en suport dels presos i exiliats. Tots els llaços reivindicatius han tornat als escons dels grups de JxCat i ERC. No obstant, cadascú dels consellers ha deixat damunt la tauleta del seu escó una carpeta marró amb un llaç groc.

govern parlament Sergi Alcàzar

Els membres del consell executiu van prendre possessió del càrrec dissabte passat, per la qual cosa el darrer ple del Parlament estava el president, Quim Torra, sol en aquesta bancada i el grup de JxCat hi va situar un llaç groc a l'escó oposat al del president, davant de la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Això va provocar una agre polèmica a l'hemicicle quan el portaveu de C's va reitarar el llaç i es va negar a tornar-lo, la qual cosa va obligar a suspendre el ple.

Aquest dimarts el president del Parlament, Roger Torrent, va intentar consensuar una proposta amb tots els grups en relació a la presència de símbols als escons i no ha estat possible, precisament arran la voluntat dels independentistes de mantenir també els escons del Govern oberts a la presència de símbols.