Boicot desactivat. Finalment les seleccions femenines de waterpolo d'Espanya i Israel podran jugar avui el partit corresponent a la segona jornada de la Lliga Mundial després que el Govern hagi posat a disposició dels organitzadors de l'esdeveniment esportiu les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès.

Les pressions de la plataforma Boicot a Israel i del grup municipal de la CUP-Capgirem Barcelona, Eulàlia Reguant, han impedit que el partit es pogués jugar a Molins de Rei, primer, i després a Barcelona. Ha estat el Govern qui ha desencallat la qüestió oferint, a petició de la Federació Catalana de Natació, les instal·lacions del CAR de Sant Cugat.

"Estem satisfets d'haver aportat un solució al problema", ha manifestat a El Nacional el director general d'Esport, Gerard Figueras, que ha mostrat la seva sorpresa pel boicot a les jugadores israelianes, quan aquest estiu s'han celebrat a Barcelona els europeus de waterpolo, amb presència de jugadors israelians, i la competició es va poder celebrar "amb normalitat i sense escarafalls de ningú".

Davant del boicot de moviments antiisraelians, Figueras ha assegurat que poden garantir la seguretat de les jugadores. L'equip femení israelià de waterpolo ja porta uns dies entrenant al CAR de Sant Cugat

No de Molins de Rei i Barcelona

El partit s'havia de disputar inicialment a la piscina del CN Molins de Rei però els responsables de les instal·lacions van decidir negar a les seleccions d'Espanya i Israel les instal·lacions a causa de les pressions del grup Boicot a Israel (BDS) i la CUP. Els organitzadors es van plantejar celebrar la competició a la piscina Sant Jordi de Barcelona, si bé novament les pressions de BDS i del grup municipal de la CUP van portar a l'equip de govern d'Ada Colau a no cedir les instal·lacions.

El consistori barceloní ha justificat aquesta negativa en el fet que no podia garantir la seguretat de l'esdeveniment davant les mobilitzacions convocades pels moviments antiisraelians. L'Ajuntament de Barcelona en cap moment s'ha posat en contacte amb el Govern, si no que va comunicar la seva negativa a cedir les instal·lacions a la Federació Catalana de Natació.

Indignació

De la seva banda, el president de la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (Licra), Isaac Levy, ha mostrat la seva indignació per la negativa de l'Ajuntament de Barcelona i el de Molins de Rei de cedir piscines municipals per celebrar el partit de les seleccions espanyola i israeliana. Especialemnt crític ha estat amb l'Ajuntament de Barcelona, a qui ha retret que addueixi problemes de seguretat per impedir que el partit es disputés a la piscina Sant Jordi. "No s'ho creu ningú", ha dit.

 "A Barcelona, a Catalunya ens boicotegen", s'ha lamentat Levy, que ha explicat que el cap de setmana passat esportistes israelians van participar en un torneig a Abu Dabhi, capital dels Emirats Àrabs Units, "i no va passar". "Qué té a veure la política amb l'esport? És lícit criticar el govern d'Israel, però no fer boicot, un boicot que és racista i antisemita", ha afirmat el president de Licra.