El Govern ha decidit denunciar davant la Fiscalia General de l’Estat el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el president de la sala contenciosa administrativa, Luis Díez-Picazo, pel canvi de les sentències fermes sobre l'impost hipotecari.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha argumentat aquesta decisió per la forma com es va fer la convocatòria de la sala III, per com s'ha conduït el debat i pels arguments esgrimits.

“Hi ha hagut una vulneració de totes les lleis pròpies de funcionament del Suprem, no hi ha cap dels poders que no hagi de retre comptes davant abusos”, ha advertit.

Artadi ha recordat que aquesta setmana el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per un judici sense garanties; que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha donat per culpables els dirigents independentistes, tot i que encara no han estat jutjats, la qual cosa vulnera les directives europees, i "potser el cas més extravagant" el canvi de criteri sobre l'impost hipotecari.

En declaracions als passadissos del Parlament, la consellera ha recordat que aquestes decisions afecten tota la ciutadania i, per aquesta raó, el Govern aprovarà dimarts vinent una denúncia perquè la fiscalia investigui les presumptes responsabilitats dels responsables del Tribunal.