El Govern no amaga la preocupació sobre l'anunci de fusió de CaixaBank i Bankia, per la qual cosa vol conèixer el parer de la Comissió Europea. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, que s'ha demanat als serveis jurídics del departament d'Economia que preparin la sol·licitud d'un informe a la Comissió Europea sobre l'anunciada operació de fusió.

La consellera, que ha admès que fins ara l'executiu no ha rebut cap comunicació oficial sobre aquesta operació, ha assegurat que al Govern li preocupa la concentració bancària, però també de quina manera afectarà "els interessos de totes les persones clientes", què passarà amb els llocs de treball i on seran els serveis centrals de l'entitat resultant.

BCN World

En relació a les informacions que apunten que l’Institut Català del Sòl avançarà el 80% del cost de la compra dels terrenys de BCN World a Vila-seca i Salou, Budó ha garantit que aquest fet tindrà un impacte “nul” en les finances públiques.

Ni un sol euro públic anirà destinat a aquest projecte”, ha assegurat Budó que ha subratllat que l’Incasòl el que fa és “comprar i vendre, cobrant a terminis” i que això és una pràctica habitual.

 

En ser interrogada sobre el fet que ERC hagi demanat explicacions al Parlament sobre aquest tema a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Budó ha assegurat que el departament no té cap problema per atendre qualsevol dubte. Així mateix, ha recordat que l’operació va ser avalada el passat mes de març per la Direcció General del Pressupostos de la Generalitat.

El Govern va autoritzar el mes de març l’adquisició dels terrenys de Criteria i la venda a Hard Rock. La venda ha de ser efectiva abans del 5 d’octubre, segons el contracte de l’operació, però l’abonament a Incasòl es farà en tres terminis.