La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, es mostra optimista amb l'avenç de les negociacions per aprovar els pressupostos. La consellera veu "possible" tancar un acord amb el PSC la setmana vinent. "Veurem si és qüestió d'un, dos, tres, quatre o cinc dies. Però jo crec que estem en aquest marge de temps", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Mas ha assegurat que, actualment, amb els socialistes s'està treballant en els "serrells" de les propostes que aquests han posat sobre la taula. 

Tanmateix, en l'entrevista la consellera ha remarcat que els projectes com Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat i la B-40 entre Sabadell i Terrassa "no poden condicionar" els comptes. Aquests són justament alguns dels projectes que han defensat els socialistes. Per Mas, aquestes són qüestions "complexes" que impliquen actors més enllà de les forces parlamentàries i, per tant, haurien de ser tractades a banda dels pressupostos. Malgrat tot, la consellera ha remarcat que hi ha un 87% de consens en el paquet de mesures proposat pels socialistes. 

Els pressupostos i Junts per Catalunya

Amb relació a les negociacions amb Junts per Catalunya, la consellera ha assegurat que el Govern s'ha reunit diverses vegades amb la formació i ara esperen que aquests concretin quan es poden tornar a reunir. Una versió dels fets oposada a la que aquest mateix matí ha donat la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, qui ha afirmat que es troben a l'espera que l'Executiu els hi enviï un document actualitzat sobre les seves propostes per poder continuar negociant.

A més, Sales ha remarcat que la totalitat dels punts que Junts ha presentat no estan tancats i ha mostrat predisposició a seguir negociant. Ha lamentat les discrepàncies en alguns punts i ha afirmat: "En tot cas serem nosaltres qui decidirà si aquestes propostes les hem de treballar en paral·lel als pressupostos o no". Alhora, la portaveu parlamentària ha convingut que la política exterior de la Generalitat "dificulta molt les negociacions".

 

Per la seva banda, Mas ha assegurat que ja s'han arribat a una cinquantena d'acords amb Junts i diu que el Govern està "absolutament disposat" a seguir treballant. Tot i les contradiccions, Mas ha subratllat que les negociacions estan avançant i accelerant-se. Aquesta setmana no hi ha hagut reunions entre l'executiu català i el seu exsoci de govern. En canvi, se n'han produït diverses amb el PSC i avui mateix estan previstes dues més amb els socialistes. Fins ara, segons dades de la consellera, s'han reunit fins a 17 vegades amb el partit que lidera Salvador Illa.