Poques hores abans de la reunió que aquesta tarda celebrarà el president, Pere Aragonès, amb l'ANC, Òmnium i l'AMI, el Govern ha assegurat que "pren nota" del malestar que es va escoltar a la manifestació de la Diada però que no té cap intenció de convocar eleccions, com va reclamar la presidenta de l'Assemblea, Dolors Feliu, al crit d'"eleccions o independència". Malgrat la imatge d'entesa que es proposa enviar el Govern amb la cita d'aquesta tarda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, no ha estat capaç d'explicar perquè el vicepresident, Jordi Puigneró, es reunirà a banda amb l'Assemblea i de manera privada, i no participarà a la trobada conjunta del president amb les entitats, al qual sí assistirà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

Plaja ha assegurat que l'objectiu de la reunió d'avui és "escoltar les entitats" per "avançar i seguir en positiu", i a més de compartir amb elles "la visió sobre el procés i conèixer les seves propostes concretes de les entitats". En relació a les crítiques que es van escoltar al carrer durant la Diada, ha assegurat que el Govern "pren nota i ho respecta". "Autocrítica tota. Anem a escoltar allò que reivindica la gent", ha assegurat.

No hi haurà eleccions

El Govern és conscient del revés que va representar la manifestació de diumenge, molt crítica amb la gestió del procés i la portaveu ha admès que és "imprescindible" recuperar la sintonia amb el carrer. Això no obstant, l'executiu ha descartat les exigències que va plantejar Feliu diumenge en acabar la manifestació.

"No hi haurà eleccions, seguim treballant per la independència del país", ha assegurat la portaveu. Plaja ha argumentat que "no serà fàcil" però que el Govern és "desacomplexadament independentista" i treballa "sense descans" en aquest objectiu. Ha subratllat que després d'un any i mig dels comicis, "els catalans necessiten estabilitat". Per tant, "no hi haurà eleccions perquè no hi ha cap motiu que ho justifiqui i seria una mala notícia per al país".

 

Pel que fa les discrepàncies que es van fer evidents entre els dos partits del Govern en relació a la manifestació de l'ANC, Plaja ha reiterat el mantra habitual amb què conjura els conflictes: l'executiu treballa aïllat al marge de les dinàmiques entre els partits.