El Govern ha decidit emprendre accions legals contra Gemma Galdon per les "gravíssimes acusacions i falsedats inacceptables" que ha fet aquest dijous al matí a Rac1 en què ha afirmat que "al Palau de la Generalitat hi ha delinqüents" en relació amb el cas Palau. La primera a demanar que s'interposés una querella contra Galdon per les seves paraules ha estat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que així ho ha comunicat a través de la xarxa social Twitter.

Durant més de sis minuts, la tertuliana ha afirmat que  "Convergència és una màquina de delinquir", i quan Jordi Basté li ha demanat noms i cognoms davant d’aquesta acusació, Galdon ha exclamat que “tothom qui és a Convergència delinqueix”, i ha deixat clar que l'únic període sense corrupció al govern van ser els anys de tripartit: “Durant l’època del tripartit no hi va haver cap cas de corrupció al nostre país”.

La resta de tertulians, i el mateix Jordi Basté, han demanat a Galdón que entrés en raó i no continués amb aquestes acusacions. Davant d’aquestes demandes, Galdon ha defensat la seva posició com a “reproducció del que diuen els jutjats”.

De fet, un dels tertulians li ha respost a Galdon que les acusacions que estava fent eren “de vergonya aliena” i Galdon ha replicat que “el que és de vergonya aliena és defensar un Govern indefensable”. 

Galdon fa mofa de la querella

La tertuliana de Rac1 ha valorat la querella "com a intimidació i advertiment", una cosa que segons el Govern fa "sempre".